donderdag 30 augustus 2012

zomerse linzensalade

Ik mocht van mijn  eigen wat kralenmateriaal bestellen van een deel van de verkoop op mon mol martre ( zei ik al niet eerder dat ik lief ben ;) ?) en stilletjesaan sijpelen al die pakjes mijn brievenbus binnen.
Plezant zenne !
En er zitten zo'n mooie dingen tussen !
Mijn vingers jeuken om er iets mee te maken en ik zoek naarstig naar een vrije moment om er wat mee te spelen!
Maar eerst over naar de orde van de dag, zijnde : deze fantastische ( al ze'g'k het zelf  ) linzensalade...


Dit gerechtje heb ik een paar keer gemaakt voor ' eters ' , en dat viel elke keer héél erg in de smaak.
Zo populair dat ik telkens de vraag krijg naar het recept.
Dus zet ik het maar hier : makkelijk voor mij en dan kan iedereen er van meegenieten...
Weer geen eigen verzinsel : het komt uit een kookboek, maar ik ben effe vergeten dewelke.


Dit heb je nodig : 

- per 90 gr linzen : ...
- 1 tomaat in blokjes ( maar wel tomaat mét smaak : Die op de foto zien er goed uit, maar als je me met een blinddoek een stuk had gegeven, had ik niet doorgehad dat het tomaat was... )
- 2 theelepels fijngesneden verse munt
- minimum ( ik doe er meer in ) kwart theelepel gemalen komijn 
- 2 pijpajuinen ( maar dan ben ik zelf al elke keer vergeten )
- kippen-of groentenbouillon
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel appelciderazijn
- peper en zout
- cayennepeper





Hoe maak je het ? 

- kook de linzen gaar in 20 minuten in kippenbouillon.
Niet langer dan 20 minuten !
Deze linzen moeten krokant blijven, ze mogen niet ' bloemig ' worden.
- Als ze gaar zijn, giet je ze af en laat je ze afkoelen
- snij de tomaat in stukjes en doe ze onder de linzen
- snij de pijpajuin in stukjes en kieper het er ook onder.
- maak een dressing van de azijn, olie, komijn, snuifje cayennepeper en een beetje peper en zout. pas op met het zout want doordat de linzen gekookt werden in kippenbouillon, hebben ze al wat zout gehad !
- schep de dressing en de munt doorheen de linzen/tomatenmengeling



En als je er een végé-versie van wil maken, gebruik je toch gewoon de groentebouillon ! 


4 opmerkingen:

  1. oei, dat is nu den eerste keer dat ik denk: toch maar niet, nee linzen, daar zijn we precies niet zo voor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me erg lekker en gezond! Wil ik ook wel eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die maak ik dit weekend zeker klaar (met zelfgekweekte tomaten!). Krijg er nu al zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Linzen, daar zijn wij hier dol op. IK ga dat receptje van jou zeker eens proberen. Bedankt om het te posten.

    BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...