vrijdag 25 juli 2014

DIY poederoorbellen

DIY poederoorbellen

Deze week eens bellen waar geen nietstiften of ringetjes aan te pas komen. Ze worden namelijk gewoon geregen en passen goed bij de armband van vorige week .
DIY poederoorbellen

Ik zal hier grondig uit de doeken doen hoe ik ze maakte maar hou er wel goed je hoofd bij want ik sukkelde zelf wat bij het maken van bel nummer 2 en was blij dat ik de foto's voor de tut al gemaakt had.
Ik weet niet of ik het anders nog gereconstrueerd gekregen had.
Het is trouwens geheel een eigen ontwerp .
Zoals al mijn tuts mag je ze a volonté maken in alle kleuren en maten, maar liefst niet met hetzelfde materiaal en niet voor commerciële doeleinden. 

DIY poederoorbellen

BeNoDiGDHeDeN  :
materiaal
- per bel 10 kleine parels en 2 grote. 
De kralen die ik gebruikte zijn de parels die je ook gewoon in de Pipoos of de Veritas kan vinden  (van Rayer of Gutermann) en zijn niet van superkwaliteit : de bovenliggende verf bladdert makkelijk af of er komen makkelijk krassen op... Maar voor waar het moet voor dienen vind ik het zelf goed genoeg...
- een knijpkraal
- Gecoate metaaldraad in een kleur die bij de kralen past want de draad is goed zichtbaar. Ik gebruikte witte. Het zou kunnen dat je dit ook met gewoon stikgaren of met visdraad kan maken maar ik heb dat niet uitgeprobeerd.
- een oorhaakje

gereedschap : 
- een kniptang,
- 2 platbektangen
- eventueel kralenruimer ( om gaatjes te vergroten )

















Zo Maak Je HeT : 


Knip een stuk metaaldraad af. Dat mag best wat afmeting hebben, een centimeter of 25 of zo, want dat werkt het meest comfortabel vind ik. Rijg daar 8 kleine parels aan.
Dan is het de vraag hoe groot het gaatje van de grote kraal is: de draad moet er namelijk een keer of 4 (als ik goed geteld heb) doorheen en dat is niet bij elke kraal evident. In mijn geval lukte dat net niet, en dat loste ik op door het gat te vergroten met een kralenruimer. Da's een vijltje waarbij je door de kraal of de vijl rond te draaien in het gaatje het gat vergroot. Tip : dat doe je best wat zachtzinnig want anders breekt de kraal. Ik heb niet de gewoonte om zachtzinnig te werk te gaan en spreek dus uit ondervinding ;)
Steek beide uiteinden van de draad door de grote kraal.
En draai de ring met kleine kraaltjes zodanig naar de andere kant dat de kleine kraaltjes een cirkel vormen rond de grote.







Steek 1 van beide draden terug door het gat van de grote kraal, maar doe dat zodanig dat je een lus vormt over de draad die door de kleine kraaltjes gaat. Die lus komt tussen de 4de en 5de kraal te zitten. Dan steekt er aan elke kant van het gat van de grote kraal een draad uit...


Nu ga je verder met de andere draad, de draad die door de kraal is gestoken in het begin en waar je nog niks mee hebt gedaan. Die steek je door de eerste 4 kleine kraaltjes. Ik heb er op de foto wat pijltjes bij gezet omdat de draad er niet helemaal op staat en het zonder pijltjes misschien niet duidelijk genoeg was...
Dit is het resultaat: beide draden zitten terug aan dezelfde kant. Draad 1 komt uit de grote kraal, draad 2 steekt door de 4 kleine kraaltjes en komt er na het 4de weer uit.

Rijg nu een klein kraaltje aan de 2de draad, dus de draad die uit de kleine kraaltjes komt... .
En rijg de draad verder door de volgende 4 kleine kraaltjes... .
.... waardoor je nu een ring van 9 kleine kraaltjes rond de grote kraal hebt en opnieuw aan elke kant van het werkstuk een stuk draad hebt zitten. Draad 1 komt uit de grote kraal, draad 2 uit de kleine kraaltjes... .
Draad 1 - diegene die uit de grote kraal komt dus - ga je nu terug naar de andere kant brengen. Daarbij vorm je een lus over de draad die door de kleine kraaltjes zit. Aan die kant zit er al een koppel kraaltjes waar zo'n lusje over de draad zit, en nu doe je dat aan de andere kant van die kraal ....Tussen kraal 5 en 6 als het ware...  .
Dan heb je dit...
Rijg nu een grote en kleine kraal over beide draadeinden.
Gevolgd door een knijpkraal. Steek de draaduiteinden terug door de knijpkraal zodat er zo een lusje van 2 draden wordt gevormd.
En knijp de kraal dicht met de platbektang.


Nog even de draaduiteinden afknippen en je eerste bel is klaar.
DIY poederoorbellen



Goei weekend allemaal ! 

Meer juwelentutorials hier ...
More jewelry tutorials here ... 

Ik heb een reclame- en sponsorvrije blog en kreeg niks in ruil voor de aankoop van deze kralen. Ik kocht ze op eigen initiatief en betaalde de volle pot. / I have an add- and sponsor free blog and I bought these beads  at full price at my own initiative and without any form of compensation for writing this blog post. 
Lees dit voor mijn regels rond gebruik en copyright voor mijn ontwerpen/ More info about my rules for copyright on my designs.




7 opmerkingen:

  1. Mooi gemaakt, ik ga er mij ook eens aan wagen! super toffe tutorial! :) :)

    Ps: Kom je lekker mee foto's nemen in Augustus?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ah, ik zie het al op je blog : nee, ga ik niet doen : ik heb al moeite om de foto's die ik nu maak afgewerkt te krijgen ;) Maar op zich is het wel een tof idee.

      Verwijderen
  2. Wauw, die zal mijn dochter vast wel in haar oren willen! Ga ik zeker eens proberen, dank je wel voor de duidelijke tut!
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. I LOVE it so pretty I think I am going to make some key rings using larger beads, thanks for sharing.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Those are beautiful. Thank you for sharing.
    Teresa
    http://keepingitrreal.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Very gentle and romantic earrings.

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com